A tartalomhoz

Főmenü:

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület

Keresés

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület - Arculati elemek

Pályázatok

Tájékoztatás az Arculati elemek változásáról

Megjelent az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 97/2012 (VIII. 15.) közleménye, mely a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programjának keretében támogatásban részesültek tájékoztatási és nyilvánosságra vonatkozó új kötelezettségeit tartalmazza.
Az Irányító Hatóság felhívja a figyelmet, hogy a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében alkalmazandó arculati elemeket, amelyek elsősorban a lakosság tájékoztatását biztosítják, a fent megnevezett közlemény mellékleteként közzétett Arculati Kézikönyv tartalmazza. A korábbi 15/2009. (IV. 9.) IH közlemény jelen IH közlemény megjelenésével egyidejűleg hatályát veszíti.

Link


Arculati elemek


Felhívjuk az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program bármely intézkedése keretében támogatást nyert kedvezményezettek figyelmét, hogy a projekt megvalósulási helyszínén kötelezően feltüntetendő arculati elemek feltüntetésének szabályzata új formát öltött.Irányító Hatóság útmutatása alapján az 50.000 EUR alatti beruházási értékű projektek megvalósulása esetén
A1 méretű (594×841 mm) kis projekt tábla kihelyezése kötelező.

Infrastrukturális beruházásnak az a fejlesztés minősül, amelynek megvalósítása építéshatósági engedélyezési eljárás lefolytatásához kötött. E beruházások esetén az ügyfél köteles feltüntetni a táblán a projekt elnevezését, a kedvezményezett nevét, adatait, a kivitelező valamint a műszaki ellenőr megnevezését, a kivitelezés kezdésének és befejezésének időpontját, valamint a támogatás összegét. Kötelezően tartalmaznia kell a táblának továbbá az arculati elemeket, az ÚMVP logót, az EU zászlót, az EMVA-mondatot, valamint a www. umvp.eu webcímet és a projekt látványtervét.

Nem infrastrukturális beruházások esetén kizárólag a projekt elnevezését, a kedvezményezett megnevezését és adatait, valamint a támogatás összegét kiegészítve a kötelező elemekkel és a látványtervvel.

A fentieket, és a támogatás összegét figyelembe véve 500.000 euró feletti beruházás esetén nagy projekt táblát, 500.000 euró alatti beruházás esetén kis projekt táblát szükséges elhelyezni a beruházás helyszínén.

Gép-és eszköz vásárlására költött támogatás esetén az ÚMVP intézkedéseinek támogatásával beszerzett gép vagy eszköz felületén matricát köteles a kedvezményezett elhelyezni.

A matricának tartalmaznia kell a projekt elnevezését, a kedvezményezett megnevezését és adatait, valamint a támogatás összegét, és a kötelező formai elemeket. Amennyiben a gép vagy eszköz felületén nem helyezhető el minimum A4 méretű matrica, abban az esetben a kedvezményezett székhelyén szükséges elhelyezni az A3 méretű projekttáblát a matrica grafikájával összhangban.

Az ÚMVP IV. intézkedéscsoportja (LEADER) keretében támogatás nyert kedvezményezettek számára kötelező elem a LEADER logó használata is a kötelező formai elemeken túl.

További információért keresse fel az ÚMVP honlapját, ahonnan letölthetők a projekttáblák az ügyfél nyomdai partnere által reprodukálható formátumokban, illetve a kihelyezés feltételeit részletesen tartalmazó arculati útmutató.

Link

Kecskemét, 2010. április 5.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe