A tartalomhoz

Főmenü:

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület

Keresés

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület - Vagyonvédelmi és Bűnmegelőzési Alapítvány 2014.11.13.

Pályázatok > Megvalósult projektek

Fejlesztést bemutató összefoglaló dokumentáció


Pályázati támogatásból épült ki a kamerarendszer Tiszakécskén


Egyre inkább előtérbe kerül - a vagyon elleni bűncselekmények növekedése kapcsán - a vagyonvédelem fontossága. Ezt a helyzetet kezelni kell, tenni kell azért, hogy személyes vagyontárgyak, ingatlanok, munkaeszközök megbízhatóan továbbra is rendelkezésre állhassanak úgy, hogy azt a külső behatolástól, lopástól, rongálástól biztonságosan meg lehessen védeni. Tiszakécske esetében jelentős idegenforgalommal kell számolni, amikor is a megnövekedett lakossági létszám, illetve szezonon kívül pedig az üdülőkben őrizetlenül hagyott, sokszor komoly értékek védelme jelent fokozott problémát.

2014 tavaszán kezdődött annak a 9 helyszínen kihelyezett kamerarendszernek a kiépítése helyi vállalkozó bevonásával, amely szeptemberben 100%-osan beüzemelésre és működtetésre került. A kamerák képei a Vagyonvédelmi és Bűnmegelőzési Alapítvány irodájához futnak be, itt figyelik és rögzítik az eseményeket. Egyes kamerák rendszámfelismerő rendszerrel vannak ellátva, így a körözés alatt álló járművek könnyen kiszűrhetőek, amennyiben településünkre érkeznek vagy itt haladnak át. A kamerák az alábbi helyeken kerültek kihelyezésre:

  • Szolnoki út - Béke út saroképület
  • Szolnoki út - Kossuth utca saroképület
  • Erkel fasor - Rákóczi út saroképület
  • Strand u. - Fürdő u. üdülőövezet
  • Ókécske - Templom tér
  • Tiszakécske bevezető útjai - Kecskemét felől, Kerekdomb felől, Szolnok felől
  • Tiszabög - Iskola

A beruházás teljes költsége bruttó 11.997.063,- Ft volt, amihez LEADER pályázaton belül "Civil szervezetek eszközfejlesztése" intézkedés keretében 7.463.179,- Ft támogatást nyert el az Alapítvány. A pályázat az önkormányzati szféra, a civil szféra és a vállalkozói szféra együttműködődésével valósult meg.

Bízunk benne, hogy a kamerarendszer betartja a hozzá fűzött reményeket és visszatartó erejének köszönhetően csökken a bűncselekmények és rongálások száma, valamint nőhet a lakosok biztonságérzete Tiszakécskén. Viszont, ha pedig a rongálás már megtörtént, akkor segíthet a károkozó személyek felkutatásában, ahogy erre már lett is példa a beüzemelés óta.

A rendszer ünnepélyes átadására 2014. november 21-én 14.00-kor kerül sor a Találkozások Háza épületénél.

Projekt képek: képek


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe