A tartalomhoz

Főmenü:

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület

Keresés

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület - Összefoglalók

Pályázatok

Pályázati összefoglaló

2008-tól 2010-ig, az eltelt 3 év alatt 3 pályázati kört bonyolított le a Kft., e 3 körben 16 településről összesen 126 darab támogatási kérelem érkezett a Homokhátság Fejlődéséért Közhasznú Nonprofit Kft.-hez a meghirdetett első és második körös III. tengelyre valamint a LEADER-re.
A lezárult első körös III. tengelyre és a LEADER-re beérkezett 79 pályázat közül 44 kérelem kapott támogató határozatot.
Az első körben a III. tengelyben a legnépszerűbb jogcímnek a turisztikai tevékenységek ösztönzése bizonyult, a legaktívabb település pedig - ahonnan a legtöbb, 10 darab kérelem érkezett - Kerekegyháza volt. Őt követte a sorban Lajosmizse 8 darab kérelemmel, valamint Helvécia 6 darab kérelemmel. A beérkezett 47 darab kérelem összesen több mint 1 milliárd forintra pályázott, ebből hozzávetőleg 360 millió forint került kiosztásra. A kiosztott pénz legnagyobb részét, 35%-át Lajosmizse nyerte el, őt követte Nyárlőrinc 11%-kal, illetve Felsőlajos és Kerekegyháza 10-10%-kal. A legsikeresebb településeknek - a megpályázott illetve a megnyert támogatások tükrében - Ágasegyháza, Nyárlőrinc, Tiszakécske, és Felsőlajos mondható.

A LEADER pályázatok benyújtására nyitva álló időszak alatt 12 településről 32 darab kérelem érkezett a Kft.-hez összesen körülbelül 33,5 millió forintot megpályázva. A legtöbb pályázat térségen belül együttműködés (13 db) és Közbiztonság fejlesztése civil szervezetek bevonásával (9 db) célterületre érkezett. Az első LEADER pályázati körben a legaktívabb településnek 5-5 darab pályázattal Kunbaracs és Tiszakécske bizonyult.


Az Önkormányzati tulajdonban levő földutak javítására, karbantartására irányuló pályázati lehetőséggel csupán Tiszakécske élt.

Ebben a körben több olyan település is volt, amely a benyújtott pályázatok mindegyikét megnyerte (Ágasegyháza, Ballószög, Kecskemét, Ladánybene, Lajosmizse, Nyárlőrinc).
A második körben meghirdetett III. tengely nagy sikernek örvendett, annak ellenére, hogy már egy kör lezajlott, hiszen 49 darab kérelem érkezett az Akciócsoporthoz. A legtöbben ebben a körben a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére igényeltek támogatást.
E körben az akkreditált munkatársak lezárták az ügyintézést, és várhatóan a jövő év elején állítanak rangsort.


  • Pályázati összefoglaló (2013. november 05.) elérhető: itt.


  • Pályázati összefoglaló (2012. május 24.) elérhető: itt.


  • Pályázati összefoglaló (2011. augusztus 24.) elérhető: itt.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe