A tartalomhoz

Főmenü:

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület

Keresés

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület - Nyárlőrinc az Idősekért Alapítvány 2014.09.26.

Pályázatok > Megvalósult projektek

Fejlesztést bemutató összefoglaló dokumentáció


Pályázó neve: Nyárlőrinc az Idősekért és a Rászorulókért Alapítvány
Székhely: 6032 Nyárlőrinc, Dózsa Gy. u. 34.
Képviseletre jogosult: Kovácsné Kővágó Ágnes
MVH regisztrációs szám: 1009688975
Megvalósítás helyszíne: Nyárlőrinc
Projekt jellege: közösségfejlesztés

Projekt témája: Idősek napközi otthonának kialakítása
(Helyi életminőség fejlesztése, Helyi jellegzetességeket magán viselő rendezvénytér kialakítása HVS cél)

A fejlesztés részletes bemutatása:

Nyárlőrinc az Idősekért és a Rászorulókért Alapítvány részéről olyan fejlesztés valósult meg Nyárlőrinc Község központjában, melynek keretében a helyi közösség idősebb generációjának társadalmi kapcsolatok színhelyéül szolgáló helyszínre vonatkozó igénye kiszolgálhatóvá vált. Az idősek és rászorulók számára kialakított rendezvénytér hozzájárult a település társadalomformáló erejének növeléséhez, olyan helyszínt teremtve ezzel a településen, ahol partneri együttműködések alakulhatnak ki a közeli települések hasonló társadalmi csoportjaival, erősítve a helyi közösségi életet és a vidék népességmegtartó erejét.
A beruházásnak otthont adó Nyárlőrincen a helyi közösség összetartó, a lakosok példásan segíti egymást, közösségi rendezvények keretében gyakran találkoznak a helyiek.
E találkozókat már nem csak külső helyszínen, hanem korszerűen felszerelt, nehezen mozgó személyek, idősek vagy mozgássérültek számára is könnyedén megközelíthető és használható épületben lehet megszervezni. A korábbi, használton kívüli tűzoltó szertár átalakítását követően a település a helyi jellegzetességeket magán viselő rendezvénytérrel gazdagodott.

A Nyárlőrinc az Idősekért és a Rászorulókért Alapítvány a LEADER pályázata keretében a már meglévő, azonban használton kívüli tűzoltó szertár átalakításával és akadálymentessé tételével lehetővé tette, hogy a község rendelkezhessen egy a helyi jellegzetességeket magán viselő rendezvénytérrel, melyet a helyi önkormányzat bocsátott az alapítvány rendelkezésére.
Az átalakítást követően a jó terepadottságokkal rendelkező ingatlanon fekvő épület akadálymentes megközelíthetősége maradéktalanul megvalósult, hiszen az alapítvány a már nehezen mozgó idősek és egyéb fogyatékossággal rendelkező személyek számára is elérhető közösségi teret alakított ki az esélyegyenlőség jegyében, hiszen olyan nyílászárók kerültek beépítésre, melyek nem rendelkeznek küszöbbel, így mindenki számára használható az épület. Szociális blokk és terasz kialakítása is megtörténtek, továbbá rámpa került beépítésre a mozgáskorlátozottak fokozottabb biztonsága érdekében. Az ingatlanon telekhatáron belül akadálymentes parkoló is elkészült, mely európai szintű megközelíthetőséget tett lehetővé.
A beruházás eredményeképpen olyan helyi jellegzetességeket magán viselő rendezvénytér jött létre Nyárlőrincen, mely a helyi közösség idősei és más okokból rászorulói számára napközbeni találkozóhelyet biztosít, ahol közösségi foglalkozások, társasjátékok és más szabadidős tevékenységek kerültek és kerülnek megszervezésre.


Projekt képek: képek


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe