A tartalomhoz

Főmenü:

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület

Keresés

Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület - Túri István 2014.09.25.

Pályázatok > Megvalósult projektek

Fejlesztést bemutató összefoglaló dokumentáció


Adatok:

  • Pályázó neve: Túri István
  • Cím: 6032 Nyárlőrinc, Petőfi u. 15.
  • MVH regisztrációs szám: 1001122781
  • Támogatási arány: 60%
  • Projekt jellege: gazdaságfejlesztés
  • Megvalósítás helyszíne: Nyárlőrinc


Fejlesztés megnevezése:
Mezőgazdasági vállalkozás gép és eszközfejlesztése

(Mezőgazdasági termelők eszköz- és gépállományának javítása, Helyi vállalkozások fejlesztése HVS cél)

A fejlesztés részletes bemutatása:
A pályázatban a vállalkozás gép- és eszközparkja került fejlesztésre. A vállalkozás keretében az állatellátáshoz kötődő korszerű eszközök, valamint az állatállomány ellátásához szükséges növények termesztéséhez kapcsolódó gépek kerültek beszerzésre, így vállalkozás versenyképesen működhet továbbra is.
A helyben megtermelt szántóföldi növények felhasználása közvetlenül, a saját gazdaságban történik. A fejlesztés eredményeképpen a gazdaság jövedelemtermelő képessége javult, a keletkezett többletbevételt pedig a későbbiek során munkahely teremtésre fordítunk, közvetve pedig gazdaságfejlesztési célokat szolgált, hiszen a település gazdasági bevételei is emelkedtek.
Nyárlőrinc területén található a gazdaság, melynek keretében baromfitenyésztéssel, valamint szarvasmarha és juhtenyésztéssel foglalkozom. A vállalkozás a helyi igényekhez alkalmazkodik, hiszen a térségben jellemzőek a mezőgazdasági vállalkozások. Az alföldi táj adottságai lehetővé teszik a gazdálkodást, melyhez azonban korszerű, jól használható eszközök, gépek alkalmazása szükséges, ezért pályázati forrásból az állatok ellátásához szükséges fagymentes itatók, szarvasmarhák és juhok számára 10 db horganyzott szarvasmarha hengerbála etető került beszerzésre. Ennek eredményeképpen a gazdaság egyre inkább önellátóvá válik, valamint a pályázati segítségnek köszönhetően külső tényezőktől függetlenül fejlődhet.
Emellett a versenyképességem megőrzésének érdekében gépbeszerzés is szükséges volt, CLAAS VARIANT 365 RC PRO GUMIHEVEDERES körbálázó HD szecskázóval került beszerzésre, így gazdaságom ma már az alapanyag előállítástól kezdve az állatok ellátásáig is önállóan tudja megvalósítani. A gép kiváló műszaki paraméterekkel rendelkezik, hiszen bála számláló, automatikus rögzítő, bála méret mutató is található rajta, 0,9-1,5 m közötti átmérőjű és 1,2m szélességű bála létrehozására képes. A munkagép 1 tengelyes, L tengelytípusú.
Továbbá BISO INTEGRAL CX 100 6,50M típusú repce adapter került beszerzésre, mely kétoldali vágókaszával rendelkezik, 6,5 m szélességű gép.

Beszerzésre került még egy PW 640 ASL Master, 6,4 méteres Güttler Standard henger, FlatSpring simító előtéttel

Függesztés: félig függesztett
Munkaszélesség: 6,40 m
Szállítási szélesség: 3,00 m
Henger: 450/500 mm Güttler Standard henger
Tömeg: 3 500 kg
Vonóerő igény: 80 LE
Nyitás: hiraulikusan
Simító: FlatSpring rugós simító rendszer

A helyi önkormányzattal együttműködésben, valamint a helyi civil szférával együttműködésben valósult meg a fejlesztés, továbbá közösségi tevékenység keretében természetbeni felajánlással biztosítottam támogatásomról és szerepvállalásomról a helyi közösséget.


Nyárlőrinc, 2014. október 01.




Közösségi érdeket szolgáló tevékenység


A helyi igényeknek megfelelő közösségi érdekeket szolgáló tevékenységeket végeztem a támogatásból beszerzett gép segítségével, ezáltal a közösség hasznos tagjaként hozzájárulok a település és környezete fejlődéséhez.

1. alkalom: Nyárlőrinc Község Önkormányzata számára a települési környezet javításának érdekében földmunkák végzését vállaltam, amelyet megvalósítottam azzal, hogy a fölöslegesség vált földanyagot és zöldhulladékot elszállítottam és a külterületi földutat elsimítottam és feltöltöttem.
Dátum: 2014. 06.06.
Ráfordítás értéke: 55. 000 Ft
Igazoló indikátorok:

  • Emlékeztető
  • Önkormányzat igazolása
  • Fényképek


2. alkalom: Nyárlőrinc Község Önkormányzata számára a települési környezet javításának érdekében földmunkák végzését vállaltam, amelyet megvalósítottam azzal, hogy a fölöslegesség vált földanyagot és zöldhulladékot elszállítottam és a külterületi földutat elsimítottam és feltöltöttem.
Dátum: 2014. 08.13.
Ráfordítás értéke: 45.000 Ft
Igazoló indikátorok:

  • Emlékeztető
  • Önkormányzat igazolása
  • Fényképek


Társadalmi felelősségvállalásunk alapja a közös értékteremtés. A helyi gazdálkodókkal együtt képességeinkből és lehetőségeinkből adódóan kötelességünknek érezzük, hogy felelősen és fenntarthatóan működjön településünk, élhető környezetben dolgozzunk és éljünk.
Ezért mindent megteszünk, hogy Nyárlőrinc szép és élhető település maradhasson továbbra is, ezért az önkormányzat számára társadalmi munka keretében biztosítottunk segítséget a településkép megtartásában, fejlesztésében, melyet a jövőben is fenn kívánunk tartani.

Igazolás

Nyárlőrinc, 2014. augusztus 14.


Projekt képek: képek


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe